Välkomna till Simklubben Alingsås Intensivsimträning 2024

Om ditt barn är fött 2015 eller tidigare och inte uppnår skolans krav på simkunnighet, har vi glädjen att sommaren 2024 kunna erbjuda gratis intensivsimträning för dessa barn!

Att kunna simma är en livsviktig kunskap som dessutom krävs för få godkänt betyg i idrott i skolan. Eftersom Alingsås är en kommun med gott om fina sjöar och badplatser är det extra viktigt med simkunnigheten inom vår kommun. Ta därför chansen att medverka i vår intensivsimträning

Våra kurser är över både 1 vecka och 2 veckor. Vi rekommenderar att man simmar 2 veckor för att barnet ska få ut mest av intensivsimträningen. För de som vill går det att delta  på vår intensivsimträning både i Gerdsken och Ingared.

Under intensivsimträningen kommer vi att träna på deltagarnas simkunskaper. Vi kommer även att träna på livräddning och lära oss mer om hur olyckor i, vid och på vatten kan undvikas.

Målet med intensivsimträningen är att barnen efter avslutad kurs ska klara skolans krav på simkunnighet. Vilken mängd kurser som krävs för att uppnå målet är individbaserat och grundar sig främst på barnets nivå av förkunskaper.

Skolans definition av att vara simkunnig är följande: Kunna falla i vattnet, få huvudet under, ta sig upp till ytan och därefter simma 200 meter på djupt vatten, varav 50 meter på rygg

Vid avslutad kurs kommer de som klarat skolans krav på simkunnighet att erhålla ett för skolan giltigt intyg på momentet simning. Om något barn ej skulle nå hela vägen till målet kommer barnet att istället erhålla ett diplom.

Alla deltagare som uppnår målet kommer dessutom att få simmärket vattenprovet. Detta märke är samma som skolans krav på simkunnighet. Om något barn inte klarar vattenprovet kommer de att få det märke som motsvarar den nivå de befinner sig på.

På intensivsimträningen kommer vi inte att ha någon märkestagning utan de barn som är intresserade av att ta flera märken hänvisar vi till vår sommarsimskola.

Lektionstid: Dagtid (exakt tid kommer senare vid kallelse)

Lektionslängd: 1 timma/tilfälle (15 min uppvärming)

Krav för deltagande: Vara född 2015 eller tidigare, ej uppnå skolans krav på simkunnighet samt ej vara medlem i vår förening.

Ledare: Undervisningen kommer ske av våra ordinarie simtränare

Våra badplatser & kursveckor:

 

  Gerdsken – Gräsbadet

  • vecka  26 & 27 – 10 tillfällen
  • vecka 26 – 5 tillfällen 
  • vecka 27 – 5 tillfällen 

 Ingared

  • vecka 31 & 32 – 10 tillfällen
  • vecka 31  – 5 tillfällen
  • vecka 32  – 5 tillfällen 

Genom anmälan samtycker du till att ditt barns personuppgifter lagras i vårt system. 

Vi rekommenderar att barnen använder sig av våtdräkt under Intensivsimträningen för att få ut så mycket som möjligt.

Det är däremot inget krav på att använda våtdräkt.

OBS: inga anmälningar tas emot via mejl!

För barn som ej uppnår kraven för deltagande i vår intensivsimträning hänvisar vi till vår sommarsimskola som bedrivs samma veckor på samma badplatser. För att komma till Sommarsimskolan

Klicka här

Det är tack vare bidrag från MSB (myndigheten för samhällskydd och beredskap) via Svenska Simförbundet har vi möjlighet att erbjuda denna gratis intensivsimträning.

Har du frågor kan du kontakta oss på info@skalingsas.org

Vår kanslist jobbar 25 % och svarar så fort som möjligt.

VARMT VÄLKOMNA!

Minst 10 siffror, viktigt att ha med NNNN
Ni får gärna önska men vi vill vara tydliga med att vi inte kan garantera att önskan uppfylls
Endast siffror